Flickr Преди около година редовно посещавах терапевт

Flickr Преди около година редовно посещавах терапевт

Почистването на лоси не е диета – това е начин на живот. Всяка загуба на тегло, която може да изпитате по време на почистване с лос, е случайна. Ще се почувствате по-добре и може да откриете, че дънките ви прилягат малко по-свободно, но това е подход на цялото тяло към храненето и здравето. Можете да поемете контрол върху здравето и живота си.

Ако наистина се ангажирате с почистването на лоса и слушате какво ви казва тялото ви, вашата система ще намери начин да получи въздуха, от който се нуждае.

Преди няколко години, почти случайно, започнах първото си почистване с лосове. След първите няколко дни започнах да осъзнавам невероятните ползи от почистването с лосове в собствения си живот и осъзнах, че искам да споделя това с другите. 

Вижте, тялото ви работи усилено, за да разгради хранителните вещества до използваеми форми на енергия и понякога храносмилателната ви система се нуждае от почивка от храносмилането. Точно както понякога кожата ви се нуждае от почивка, за да държи всичките ви органи вътре във вас, или как кръвта ви трябва да си почине от транспортирането на разтворени газове далеч от белите ви дробове.

В общество на излишък, пълно с токсини, замърсявания, електричество, външен вид и токсини, почистването с лос може да ви помогне да преоткриете нуждите си, да балансирате тялото си (без повече падане!), може би да свалите няколко килограма и като цяло да се почувствате по-добре. Също така е много добър за елиминиране на токсините от вашата система.

Какво е токсин? Може да ви изненада да научите с колко токсини влизаме в контакт по време на един обикновен ден: сядане, компютри, материализъм, миризма, десерти (японски), метал, да не казваш „да“, колебание, текстил, готвене, рецесия , изпращане на съобщения, дъвчене, десерти (западни), ниско самочувствие, стегнати подколенни сухожилия, страдание, родители, йога (не бикрам), йога (всички други видове), обувки, ваксини, лекари, книги, шофиране, готвене, срамен секс сънища, вълнуващи сексуални сънища и сгъване.

При почистването на лоса тялото ви може да използва енергията, която спестявате от храносмилането, за да изчисти старата материя (изпражнения, бактерии и наденица) от тънките черва, което го прави още по-малък и по-ефективен. Средностатистическият човек държи от 5 до 10 паунда токсична материя в червата си и почистването с лосове е идеалният начин да го освободите, давайки на останалата част от тялото ви шанс да се излекува от цялото това отровно хранене. Мислете за това като за "детокс" от нормалния начин, по който тялото ви разгражда храната и я превръща в енергия. Нищо чудно, че хората на почистване на лосове съобщават за повишена жизненост, жизнена еластичност на кожата, по-малко заболявания и по-остро умствено осъзнаване – това е само началото на това, което тялото ви е способно да прави, когато не губите време и усилия за разграждане хранителни вещества.

Когато лосите, ще можете да преработите много повече бреза чрез отстраняване на кората, отколкото бихте могли да ядете наведнъж. По този начин увеличавате максимално хранителните ползи от поглъщането на 10, дори 15 паунда груб фураж всеки ден. Без допълнителното бреме от храносмилането на бреза – което отнема много време и енергия – тялото ви ще бъде свободно да детоксикира черния дроб и бъбреците. Вашата храносмилателна система ще се върне в идеално алкализирано състояние. Най-хубавото е, че вашите жлези и хормоналните нива ще се стабилизират: няма повече блуждаещ тимус!

Това не означава, че брезата ще бъде единственото нещо, което можете да консумирате в тази програма. Далеч от това! При почистването на лоса около половината от приема на храна трябва да идва от водни растения. Когато осъзнаете степента на изобилието от езерни плевели, водни лилии, водорасли и кресон, достъпни за вас, няма да се почувствате лишени нито за минута.

Тъй като лосовете нямат горни предни зъби, вие ще искате да се уверите, че избягвате да използвате вашите, когато е възможно, за да извлечете максималните възможни ползи от вашата храна. Вместо това лосът има много чувствителна устна за хващане, която им помага да хващат труднодостъпни растения и да различават клонки и издънки. Вие ще искате да направите същото. Независимо дали хващате водни лилии за основните корени и всички или премахвате цял клон от листа с една хапка, вашата хрупкава горна устна е най-добрият ви приятел, когато става въпрос за максимизиране на приема на растителни вещества.

Знаете ли, че лосовете са единственият член на семейството на елените, който може да яде, докато е под вода? Обърнете внимание: отсега нататък и вие.

знам какво си мислиш: "Никога не бих могъл да направя това! Как да дишам?" Вижте, разбрах, че точно сега, на етапа, на който сте, изглежда невъзможно. Свикнали сте да седнете и да консумирате всяко хранене на масата, над мивката или в колата си, докато дишате кислороден въздух – типична съвременна американска диета. Но ви обещавам, ако наистина се ангажирате с почистването на лоса и слушате какво ви казва тялото ви, вашата система ще намери начин да получи въздуха, от който се нуждае. Доверието е огромен компонент от почистването на лоса. Не е само физическо. Това ще промени всеки аспект от живота ви, дори начина, по който сърцето и белите ви дробове метаболизират дифузните газове.

Тяло, което е пълно с езерни плевели и брезова кора и е използвано за сурови условия както в умерен, така и в субарктичен климат, е тяло, което ще се движи изненадващо бързо, когато е стреснат или уплашен.

Сега частта, за която изглежда всеки иска да говори. Черни мухи. Няма да лъжа и да кажа, че не са проблем. Те обичат лосове … и хапят. Много. Но честно казано, това е голяма част от това, за което е храненето под вода. Това е естествена защита, която лосовете са се развивали в продължение на безброй хилядолетия. Обещавам ви, ако просто вземете себе си и запасите си от бреза под повърхността на езерце, ще откриете, че черните мухи ще бъдат много по-лесни за избягване.

Сега, разбира се, можете да изградите своя собствена чистачка за лосове у дома с нищо повече от няколко масивни дървета и езерце, достатъчно голямо за потапяне; препоръчвам обаче също да помислите за система за доставка до дома за почистване на лосове. Не всички от нас имат време да се хранят за кора в гората зад задния си двор, осъзнавам. Можете да се запишете за услуга за почистване на лосове и всеки ден да ви доставят необходимите материали: сезонно почистване на лосове, почистване на лосове с ядки и почистване на лосове с активни култури са само някои от вашите възможности за доставка.

Точно както бихте учили преди тест, вие ще искате да сте сигурни, че сте се подготвили физически и психически, преди да започнете почистването на лоса. Каквато и да е целта ви – отказване от тютюнопушенето, контакт с тялото си, повишаване на енергията, по-лъскави рога – това ще ви помогне да останете мотивирани, докато лосите. Някои експерти препоръчват да водите дневник по време на почистването си като начин да следите как се чувствате след всяко хранене, но що се отнася до мен, когато сте на почистване от лос, ако лосът не го направи, нито ти трябва. Лос рядко дневник. Въпреки това трябва да вземете предвид всякакви промени в енергийните си нива, за да очаквате глад.

Развълнуван ли си? Готови ли сте да поемете ангажимент да останете фокусирани по време на почистването на лоса? Знайте, че това е нещо, на което сте способни. Вълнувайте се от почистването на лосове. Запомнете, не става дума за "не яде" човешка храна. Става дума за ядене на повече езерни плевели. Лос с партньор и създайте график за лосене, така че да можете да структурирате деня си около него. Препоръчвам миене на всеки два часа.

За тези от вас, които работят в офис и не могат много добре да влачат широколистна гора в стаята за почивка със себе си, препоръчвам да мучат вкъщи, когато е възможно, и да донесат оголването, което сте успели да натрупате за една нощ в термос. Няма да се изкушите да се присъедините към останалите служители за торта или бонбони от автоматите, ако имате достатъчно запаси от лосове. И разбира се, не забравяйте да хидратирате. Понякога хората забравят и след това умират от дехидратация. Това е много тъжно и напълно избегнато. Запишете го, ако трябва, но пийте вода всеки ден. Без изключения, без извинения.

Запомнете: вие правите това почистване с лосове вместо вас. Това е вашето тяло и ще трябва да живеете в него до края на живота си. Тяло, което е пълно с езерни плевели и брезова кора, покрито с дендритни рога и използвано за сурови условия както в умерен, така и в субарктичен климат, е тяло, което ще се движи изненадващо бързо, когато е стреснат или уплашен. И това е тяло, което ще обичаш.

Беноа Тесие/Ройтерс

ПРОБЛЕМ: "Постоянният стрес излага здравето ви на риск," предупреждава клиниката Майо. Междувременно HuffPo безполезно се включва "10 страшни неща, които стресът причинява на тялото ви." Някой друг има ли чувството, че стресът върху въздействието върху здравето от това колко сте стресирани просто може да бъде контрапродуктивен?

Личността „тип А“ удвоява риска от инсулт Страните, които използват повече високофруктозен царевичен сироп, имат повече диабет „Разсеяното ходене“ причинява повече наранявания, отколкото разсеяното шофиране

МЕТОДОЛОГИЯ: Още през 1991 г. 7 268 базирани в Лондон държавни служители бяха попитани доколко мисълта, че стресът, който са преживели, се отразява на здравето им, в мащаб от "въобще не" да се "изключително." 18 години по-късно изследователи от Франция, Финландия и Обединеното кралство погледнаха назад към отговорите си и ги сравняваха с това колко от участниците в крайна сметка са преживели фатални или нефатални сърдечни пристъпи.

РЕЗУЛТАТИ: Осем процента от участниците съобщават, че стресът се отразява и на тяхното здраве "много" или "изключително," и до края на проучването същите тези хора са били над два пъти по-склонни да получат сърдечен удар, отколкото тези, които вярват, че това изобщо не се отразява на здравето им. Това не зависи https://preglednaprodukta.top/clean-vision/ от това колко стрес са изпитали в действителност.

ПОСЛЕДСТВИЯ: До известна степен резултатите може да отразяват самоизпълняващо се пророчество. Хората, които смятат, че стресът им влияе много, също са по-склонни да съобщават за високи нива на стрес. И въпреки че връзката между възприеманите ефекти от стреса и сърдечните пристъпи остава значителна след това и се контролира голямо разнообразие от други фактори, те са по-склонни да имат медицински проблеми и психологически стрес, по-склонни да пушат и по-малко вероятно да ядат ежедневно плодове и зеленчуци, да правят достатъчно упражнения или да имат много социална подкрепа. Така че психологически, биологични и поведенчески фактори вероятно са в игра тук. 

Все пак има хора, които могат да се справят със стреса по-добре от другите и е вероятно тези, за които стресът е понесъл най-голямо физическо въздействие, просто са знаели, че не са от типа, който да процъфтява под напрежение. Ако случаят е такъв, изводът е просто, че ако чувствате, че стресът ви убива, има голям шанс да е така.

Пълното проучване, "Повишен риск от коронарна болест на сърцето сред индивиди, съобщаващи за неблагоприятно въздействие на стреса върху тяхното здраве: проспективното кохортно проучване Whitehall II," е публикуван в European Heart Journal.

Джинкс!/Flickr

Преди около година редовно посещавах терапевт. По време на една сесия споменах нишовото порно, което бях гледал и как не бях сигурен дали искам да прегърна някои от "по-странна" фантазии, като изнасилване и кръвосмешение, чрез ролева игра в реалния ми сексуален живот. Това беше единственият път, когато можех да си спомня, че тя ми каза, че определени фантазии – не изиграни в реалния живот, просто въобразени – могат да бъдат "погрешно" или се счита за а "болест." В ретроспекция разбирането на моето състояние като болест можеше да е овластяващо, ако беше обяснено по различен начин, но по това време това веднага ме затвори. Никога повече не й го споменах.

Не съм сам в това, че се чувствам мълчалив. Всеки ден пречи на много хора да се възстановят. От порно.

Препоръчително четене

Наистина ли бях „пристрастен“ към интернет порнографията?

Защо никой не е сигурен дали Delta е по-смъртоносна

Катрин Дж. Ву

Не сме готови за нова пандемия

Олга Хазан

По-рано този месец в The Atlantic описах как се идентифицирах с движението за пристрастяване към порно, ако съм малко несигурен къде точно попадам под този чадър. Етикетът ме накара да се чувствам комфортно да се обърна към групи по афинитет и в крайна сметка да потърся лечението, от което сега смятах, че имам нужда.

Още по-бързо, това породи часове опити да разбера: Колко други хора гледат порно като мен? Въпреки че няма проучване за пристрастяването към порно, има житейски път, който се очертава за известен процент от населението, засенчено от интернет порно.

Средната възраст, на която детето в САЩ за първи път е изложено на порно, е 11 според Family Safe Media, въпреки че други твърдят, че е по-близо до 14. Според Norton Family, от 3,5 милиона търсения в мрежата през 2009 г. от деца, шестият най-често търсен термин е "порно." За деца под осем години това беше четвъртият най-често търсен термин.

Ясно е, че мнозина като мен започнаха да гледат порно, когато едва бяха в пубертета, а изследователите твърдят, че има връзка между ранната употреба на порно и проблемите със сексуалната принуда в бъдеще.

Според проучване от 2009 г. сред 30 000 студенти, над 10% от студентите мъже в САЩ се оценяват като тежки потребители на порно (5 до 20 часа седмично), а 62% от колежаните гледат интернет порно всяка седмица. В проучване от 2007 г. на изследователи от университета Бригъм Йънг, 21% от всички студенти съобщават, че гледат порно "всеки ден или почти всеки ден.

Като възрастни проблемите могат да продължат. На срещата на Американската академия на брачните адвокати през 2003 г. две трети от адвокатите съобщават, че натрапчивата употреба на интернет е изиграла значителна роля при разводите през тази година, а 56% от тези бракоразводни дела включват партньор, който има натрапчив интерес към порнографски уебсайтове. Осем години по-рано порнографията не е изиграла почти никаква роля при развода.

И като държава гледаме много порно – 40 милиона души посещават порно сайт поне веднъж месечно (това е около един на всеки осем американци). И като интернет популация, 25 процента от заявките ни за търсачките и удивителните 35 процента от изтеглянията ни са за порно.

Докато някои проучвания, които са изследвали населението като цяло, стигат до заключението, че интернет порно не е голям проблем, важно е да се отбележи, че процентът на интернет порно "зависими" е много по-висок в рисковите популации: млади мъже, свързани с интернет. (75 до 85 процента от потребителите на интернет порно са мъже).

25 процента от заявките ни за търсачките и удивителните 35 процента от изтеглянията ни са за порно.

И докато пристрастяването към интернет порно не е специално проучено, едно проучване съобщава, че пристрастяването към интернет в по-общ план е до 23 процента в някои мъжки популации на колежанска възраст, а порнографията се счита за най-пристрастяващият онлайн стимул.

Гледах само няколко часа порно на седмица и не съм гледал порно от години, но това продължава да се отразява негативно на живота ми – така че за някои прагът не е толкова висок, преди интернет порно да причини проблеми. Вече изглежда, че може да има поне десет до двадесет процента от момчетата в колежа, които страдат от проблеми, свързани с интернет порно, и с повече деца, които гледат на по-млада възраст, когато високоскоростният интернет става по-достъпен, колко голяма ще бъде тази общност от времето, когато децата на моето поколение са на възраст в колежа?

За щастие тази общност вече се организира.

Намиране на общността за пристрастяване към порно в Интернет. Форумите за обсъждане на употребата на порно и натрапчивата мастурбация се появяват в мрежата. Те включват NoFap на Reddit (където членовете подкрепят въздържанието на другия от "пляскане," или мастурбиране), Вашият мозък е балансиран (където потребителите публикуват списания за отказване от порно), MedLine и множество сайтове за културизъм (предимно свързани специално с еректилната дисфункция), както и някои форуми, съсредоточени около особено идеология за отказване от порно, като Нахранете правилния вълк.