Harris, nový šéfredaktor lékařské ordinace Everyday Health

Harris, nový šéfredaktor lékařské ordinace Everyday Health

Všichni jsme měli „Mr. Velký “v našich životech, ale jen zřídka to končí jako v televizi – tím, že pod noční oblohou v Paříži deklaruje svou nehynoucí lásku k nám. Ale i když toho chlapa získáte, nezaručí mu, že se vám otevře, nebo se stane emocionálně dostupným, jakmile svatba skončí. Je však nefér svalit veškerou vinu na muže; existuje tolik emočně nedostupných žen, které se chtějí i nadále soustředit na svou kariéru, potřeby a touhy, a nemohou se obtěžovat tím, že dají svému konkrétnímu vztahu všechno. Jak tedy můžete rozpoznat emocionálně nedostupného člověka a proč vás přitahuje? Číst dál.

Charakteristiky emočně nedostupné osoby Hlavním rysem, který sdílejí emocionálně nedostupní muži i ženy, je strach z kontroly, zvláště ve vztahu. Zvláště pro muže je konzumujícím strachem „ztráta“ sebe sama ve vztahu. Ti, kteří jsou emočně nedostupní, mají také tendenci se bát a vyhýbat se intimitě a jsou citliví na pocit, že jsou „připoutaní“ nebo ovládáni svým romantickým partnerem. Mnozí předpokládají, že emocionálně nedostupní lidé se rozhodnou odmítnout lásku nebo vážné vztahy, protože chtějí zůstat nezadaní. Málokdy je to volba; je to spíše obranný mechanismus, který je často podvědomý. Ti, kteří jsou emocionálně nedostupní, se také musí vypořádat s bolestivým a ironickým zvratem osudu: obvykle nejvíce chtějí spojení, ale příliš se bojí ho navázat.

Mark Fromm, Ph. D., psycholog se sídlem v San Francisku, říká, že základním problémem emočně nedostupných lidí je intimita a problém lze obvykle vysledovat do bolestivých minulých zkušeností v dětství nebo s rodinou. “Být emocionálně blízký s jinou osobou je synonymem pro udušení nebo ztrátu sebe sama,” říká Fromm. “Je to způsob, jak se vyhnout jejich konečnému strachu z toho, že někoho pustí dovnitř, že mu umožníte někoho poznat – a pak ho necháte odmítnout nebo zneužít jeho důvěru.” “Nenech se však zmást.” Ne všichni emočně nedostupní lidé jsou celoživotní mládenci nebo mládenci. Pokud chodíte nebo jste ženatí s emocionálně nedostupným člověkem, pravděpodobně máte pocit, že vaše potřeby a přání ve vztahu nejsou naplňovány; můžete vyjádřit více náklonnosti, péče a odhodlání, než dostanete. Někteří dokonce přirovnávali zjevný nedostatek péče, lásky nebo obav svého partnera k emocionálnímu zneužívání, protože se díky nim cítí bezcenní.

Proč jsou lidé přitahováni k emočně nedostupným partnerům

Proč by nějaký rozumný člověk zůstal v tomto typu vztahu? Partner emocionálně nedostupné osoby má často komplikované vlastní emoční problémy; nízké sebevědomí nebo trauma z dětství, které je přivedlo k přesvědčení, že si v životě nezaslouží dobré věci. Laura Petersonová, klinická psycholožka a odbornice na vztahy, radí párům s problémy s intimitou. “Manželky citově nedostupných mužů jsou velmi trpělivé ve způsobu, jakým chápou, že je jejich manžel miluje, ale má jen problémy s vyjadřováním,” říká Peterson. “Přestože jejich trpělivosti není nikdy dost na to, aby problém zmizel, manželští partneři musí vědět, že jsou milovaní a žádaní, a potřebují to slyšet a cítit.” ”

Rozpoznat emocionálně nedostupného člověka může být obtížné, zvláště když jsou to mladí dospělí. Jen proto, že někdo nechce vážný vztah, neznamená, že je emocionálně nedostupný. Na počátku 20. let budete pravděpodobně chtít zachovat pocit nezávislosti a obávat se, že se usadíte. Jakmile dosáhnete třicítky, začne být zjevnější, že má člověk problémy s intimitou nebo je emocionálně nedostupný, zvláště pokud dosud neměl vážný, dlouhodobý nebo monogamní vztah. Léčba emočně nedostupných lidí Pokud jste v kontaktu s emocionálně nedostupným člověkem, váš vztah není nutně odsouzen k zániku.

Poradenství je možné, ale váš partner může návrh odmítnout, bez ohledu na to, jak moc budete prosit a prosit. Považujte se za šťastného. Před svatbou nebo dětmi se předem učíte, že váš partner není připraven změnit svůj životní styl, aby se vy nebo kdokoli jiný cítil milován a bylo o vás postaráno. Mnozí z nich nemají takové štěstí a nakonec si vezmou citově nedostupného člověka, aby se zapojili do manželství, které jim zanechá pocit nenaplnění a nemilování.

“Pokud jste ženatí s emocionálně nedostupnou osobou, měli byste vždy zvážit manželské poradenství, než učiníte konečné rozhodnutí o rozchodu nebo rozvodu,” říká Peterson. “Viděl jsem, že manželské poradenství je velmi prospěšné pro lidi s takovými problémy.” ”V manželském poradenství, když každý člověk vyjadřuje své pocity ze vztahu před objektivním vyškoleným profesionálem, vrhá nové světlo na problémy v manželství. Emocionálně nedostupný partner se může cítit více nakloněn prezentovat svou stranu způsobem, kterému jejich partner rozumí. A partner může otevřeně diskutovat o bolesti, kterou způsobuje, bez obav, že bude vyladěn nebo propuštěn. “Někdy potřebuje profesionála, aby byl svědkem frustrace a bolesti manžela, aby emocionálně nedostupný partner pochopil druh bolesti, kterou způsobují,” říká Fromm.

Rozhodnutí pokračovat ve vztahu je nakonec na osobě zapojené do emocionálně nedostupného partnera. Mějte také na paměti, že pokud máte děti s citově nedostupným partnerem, mohou vaše děti zaujmout určité postoje a přesvědčení o vztazích, kvůli nimž se stanou citově nedostupnými, až budou starší. “Lidé se nezmění, pokud je miluješ nebo je prosíš nebo jim vyhrožuješ;” mění se, když jsou připraveni se změnit, “říká Peterson. “Pokud jste s někým, kdo je citově nedostupný, a snažíte se je změnit, pravděpodobně to nepůjde.” ”

Máte hranice zdravého vztahu? Zdravý vztah se skládá ze dvou lidí, z nichž každý má nezávislý pocit vlastní hodnoty. Když jedna osoba ve vztahu trpí vážným nedostatkem sebeúcty, hranice vztahu se mohou střít. Pokud má vztah nezdravé hranice, může to mít za následek zneužívání, emocionální jizvy a nedostatek růstu společně i odděleně.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje o duševním zdraví!

Nejnovější v oblasti emocionálního zdraví

Zdroje duševního zdraví pro černé Američany

Kam se mohou černoši v době poznamenané globální pandemií a rasovými otřesy obrátit o pomoc?

Od Melba Newsome 30. dubna 2021

Co je příčinou nárůstu protiasijských zločinů a jak můžeme obětem pomoci?

Střelby v Atlantě zdůraznily nárůst zločinů z nenávisti vůči asijským Američanům. Co se dělá pro řešení následků násilí a duševního zdraví. . .

Od Don Rauf, 25. března 2021

Terapeut mluví: skutečný zážitek z rozhovoru s Meghan a Harrym od Oprah

Rozhovor roku odhalil duševní problémy, které postihují mnohem více lidí než jen členy královské rodiny.  

Allison Young, MD, 18. března 2021

5 Běžné mylné představy o domácím násilí

Volání policie pomáhá, trauma přitahuje trauma a další truismy ohledně domácího násilí, které neobstojí proti faktům.

Od Allison Young, MD 10. února 2021

Když nám vesmír předá nejistotu, pečeme

Zatímco pandemie zuří, já jsem se obrátil k pečení, abych uklidnil nervy. Stejně tak velká část země. Proč?

Od Alicie Raeburn 9. února 2021

Balíček obsahuje: „Co nás COVID-19 naučil o rasismu jako krizi veřejného zdraví“

V této epizodě Boxed In diskutuje psychiatr a lékařský redaktor doktorského lékaře Patrice Harris o tom, jak existují rozdíly ve zdravotnictví. . .

Od Maureen Connolly 12. listopadu 2020

Making a Difference: Patrice Harris, MD, se snaží začlenit duševní zdraví do zdravotní péče

Neexistuje zdraví bez duševního zdraví, říká Dr. Harris, nový šéfredaktor lékaře Doctor’s Ask.

Od Abby Ellin 2. listopadu 2020

Zabaleno v sezóně 2, epizoda 3: „Proč by lymská nemoc mohla nabídnout vodítka k tomu, co se děje s dálkovými dopravci COVID-19“

Brian Fallon, MD, ředitel Centra neuroinflamačních poruch a biobehaviorální medicíny na Kolumbijské univerzitě, diskutuje o dopadu. . .

Od Maureen Connolly 2. listopadu 2020

Zabaleno v 2. sérii, epizoda 2: „Dálkoví dopravci COVID-19 a hnutí na podporu pacientů“

Fiona Lowenstein a Nikki Brueggeman, kteří přežili COVID-19, sdílejí své zkušenosti s navigací v systému zdravotní péče během pandemie a jak se měli. . .

Od Maureen Connolly 21. října 2020

Zabaleno v sezóně 2, epizoda 1: „Psychologický dopad pandemie na děti“

Psycholog Dr. Andrew Solomon a školní poradkyně Amanda Jo Bustamante přemýšlejí o skutečném počtu obětí COVID-19 v oblasti duševního zdraví u dětí.  

Od Maureen Connolly, 15. října 2020 “

Máte někdy pocit, že mluvíte anglicky a on mluví marťansky? Je pravděpodobné, že je to víc než špatná komunikace. V této exkluzivní knize Lifescript odhaluje vztahová guru Alison Armstrong 7 běžných chyb, kterých se ženy u mužů dopouští, a jak se chovat k chlapům na jejich vlnové délce. Navíc zjistěte, zda máte zdravý vztah … Zní vám to povědomě? Vaše drahá polovička slyší kritiku, když ho ve skutečnosti láskyplně škádlíte. Nebo se nezeptá na vaši práci a vám ublíží jeho nezájem. Jste nefunkční pár se špatnými komunikačními schopnostmi? Ne – jen různá pohlaví. “Ženy se dívají na muže a vidí chlupatou, špatně se chovající ženu,” říká Alison Armstrong, autorka knihy Making Sense of Men: A Woman’s Guide to a Lifetime of Love, Care and Attention from All Men (Pax Programs). “Její odpovědí je vycvičit ho, potrestat ho nebo si od něj udržet odstup.” “Ženy jsou” žabí farmáři “: Nevědomky proměňují knížata – dobré kluky v” žáby “tím, že se je snaží změnit, říká Armstrong, který strávil desetiletí studiem mužů a vztahu žen k nim. Její závěr: Muži nemůžete změnit, a jakmile ženy přijmou jejich základní povahu, jejich vztahy se mohou zlepšit. “Nepotřebujeme zbavit muže mužů;” máme dost vlastní síly, “říká Armstrong. “To je opravdu skvělé.” Muži milují silné, kompetentní ženy. Je to postoj „Co-já-potřebuji-ty-pro-co?“, Kterým ženy často pořizují policisty-což udržuje muže na odstupu. ”

Zmenšování vzdálenosti je jádrem úspěšné Armstrongovy série národních seminářů „Understanding Men“ (UnderstandMen. Com). Workshopy demystifikují opačné pohlaví a pomáhají ženám vnímat muže jako partnery, nikoli protivníky. “Kurz byl pro mě úplným okamžikem žárovky,” říká Cathi Yatesová (51) z Athén v Ala., Která se zúčastnila workshopu Armstronga Oslavující muži, uspokojující ženy. “Můj přístup a povědomí o mužích se změnilo a způsob, jakým na mě muži reagují, se změnil.” “Zde je 7 běžných chyb, kterých se ženy u mužů dopouštějí, podle Armstronga: Chyba č. 1: Vidět muže jako špatně se chovající ženy.” Ženy si berou všechno osobně, říká Armstrong. Když muž nedělá to, co chceme, myslíme si, že nás nemiluje, nestará se o nás ani nás nerespektuje. “Jinak by se nechoval špatně.” “Muži jsou však shovívavější než ženy.” “Umožňují ženám tajemno a připadají jim fascinující.” ”

Chyba č. 2: Čtení jeho slov.

Berte muže doslova. Pokud říká, že je v sobotu večer zaneprázdněn, znamená to, že je v sobotu večer zaneprázdněn, říká Armstrong.

“To neznamená, že je z tebe unavený, znuděný nebo se s tebou chce rozejít.” “Chyba č. 3: Očekávání, že jeho čas bude váš.” Když se stane vaším přítelem, očekáváte, že se synchronizuje s vaším denním plánovačem. Problém? “Nevidí to tak. Muži mají celý život. Nemyslí si, že vám dluží veškerý čas, „ženatý nebo ne,“ říká. Armstrong říká, že vám muži vděčí za svou maximální snahu dělat vás šťastnými a milovat vás a respektovat vás. Když ale očekáváte, že se vám bude věnovat, budete působit „panovačně, mizerně, neuctivě a bezmocně. “Chyba č. 4: Přerušení, když mluví.” Položili jste svému muži důležitou otázku. Začne odpovídat a vy se zadáte. „Tak si ženy omylem myslí, že muži jsou povrchní,“ říká Armstrong. Když je muž vyrušen, přestane mluvit. Místo toho poslouchejte, co říká. Když skončí, poslouchejte další. Tehdy se často objevují nejlepší nugety.

Chyba č. 5: Myšlení, že muž může provádět více úkolů najednou. Ženy jsou biologicky navrženy pro multitasking, říká Armstrong. “Díváme se na televizi a upleteme si svetr;” řídíme a plánujeme svůj den; jsme na telefonu při kontrole e -mailu. “Muži ne.” harmoniqhealth.com/cz/ Proč? Protože jsou lovci, vysvětluje Armstrong. Musí být soustředěni pouze na sebe, aby sledovali cíl. Chyba č. 6: Věřit, že vás muž ignoruje. Pravděpodobně jste svého muže obvinili, že vás ignoruje, když řídí nebo sleduje televizi. Opravdu není. Prostě nemůže dělat dvě věci najednou. Pokud se dívá na televizi nebo se obléká: „Jen se dívá na televizi, jen se obléká,“ říká Armstrong. “Myslíme si, že něco dělá a ignoruje nás, protože to dokážeme.” “Není divu, že se většina žen cítí opuštěná!” “Věnujeme pozornost [mužům] a cítíme se rozrušeni, když jejich pozornost není na nás,” říká Armstrong. Takže příště, když začne „lovec“ vašeho muže – a vy se budete cítit odpojeni – zhluboka dýchejte a pamatujte si: Je zapojen jinak; není to osobní. Pak může být prostě divný.

Chyba č. 7: Soutěžení s mužskou misí. “Vycvičil jsem své dcery, aby o ničem nebily otce,” dokud nebudeme na dálnici, říká Armstrong. “Jde o to, dostat misi na správnou cestu.” “Totéž platí, když je muž ponořen do nového obchodního podniku a je méně dostupný.” “Veškerá jeho energie jde do této věci, o které si je jistý, že zajistí svou rodinu,” říká Armstrong. Nenechte se chytit do pasti myšlení, že by si na vás udělal víc času, kdyby mu na něm záleželo víc. Nejde o tebe. A donutit ho věnovat pozornost „bude pro něj nesnesitelné,“ říká Armstrong. Vztahy ale nejsou jednosměrné. I muži musí rozumět ženám. V její dílně Porozumění ženám: Odemkněte tajemství, Armstrong dává mužům nástroje, jak změnit jejich interakce se ženami. Je to uzdravení pro obě pohlaví. “Ženy sedí v kurzu a po tvářích jim tečou slzy, když zjistí, že nejsou samy,” říká Armstrong.

Armstrongových workshopů se zúčastnilo více než 3 000 žen, včetně 17leté Austen Kingsbury ze Simi Valley v Kalifornii. „Pomohlo mi to pochopit a odpustit minulý rozchod. Pomáhá mi to lépe komunikovat s mým otcem a teď mi to pomáhá i s mým současným přítelem, “říká Kingsbury. “Dívkám a všem ženám by kurz určitě prospěl.” “Chcete víc? Získejte CD a DVD verze Armstrongových seminářů na UnderstandMen. com/produkty/index. html. Podívejte se také na 8 chyb, kterých se muži dopouštějí u žen.

Podívejte se na Health Bistro, kde najdete další zdravé jídlo k zamyšlení. Podívejte se, o čem hovoří redaktoři Lifescriptu, a získejte nejnovější informace. Sdílejte to se svými přáteli (registrace je zdarma!) A přidejte si to do záložek, ať vám neunikne jediný šťavnatý příspěvek! Promluvte si s námi na Facebooku a Twitteru!

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje o duševním zdraví!