Doisprezece semne timpurii ale artritei reumatoide

Doisprezece semne timpurii ale artritei reumatoide

Artrita reumatoidă este o tulburare în care sistemul imunitar al unei persoane își atacă articulațiile, determinându -le să se inflameze. Care sunt semnele timpurii ale acestei afecțiuni?

Simptomele artritei reumatoide (RA) afectează de obicei mâinile, încheieturile și picioarele. Semnele de observare a RA timpuriu ar putea duce la un diagnostic precoce și la un tratament adecvat.

Gestionarea timpurie și constantă a artritei poate preveni deteriorarea articulațiilor și, în cele din urmă, a dizabilității.

Acest articol explorează timpuriu timpuriu Semnele și simptomele RA, factorii de risc și când să vadă un medic.

semne precoce

Principalele simptome ale RA sunt durerea articulară și rigiditatea. Înainte de apariția acestor simptome, o persoană poate experimenta unele semne de avertizare timpurie.

Unele dintre aceste semne de avertizare timpurie se referă la modul în care o persoană se simte în general, în timp ce altele sunt specifice articulațiilor. Simptomele care afectează articulațiile unei persoane sunt mai susceptibile să indice RA, în special dacă sunt afectate mai mult de o articulație sau ambele părți ale corpului.

Subpinirea acestor semne de avertizare poate ajuta oamenii să caute tratament la prima posibilă oportunitate . Semnele de avertizare timpurie ale RA includ:

1. Fatigue

Înainte de a experimenta alte simptome, o persoană cu RA se poate simți extrem de obosită și nu are energie. De asemenea, se pot simți deprimați.

Sentimentele de oboseală pot afecta:

  • Activități de zi cu zi
  • Relații
  • Drive sex
  • Productivitatea la locul de muncă

Simțirea obosită se poate datora reacției organismului la inflamație în articulații.

2. Febra ușoară

Inflamarea asociată cu RA poate determina oamenii să se simtă rău și febril. Este posibil să aibă o temperatură ușor crescută, care este un semn timpuriu care însoțește uneori oboseala. Poate preceda orice efecte vizibile asupra articulațiilor.

3. Pierderea în greutate

Un al treilea semn de avertizare timpurie a RA este pierderea în greutate neexplicată, ceea ce este posibil un efect indirect al inflamației.

Când cineva se simte febril și obosit, își poate pierde pofta de mâncare , ceea ce le poate determina să slăbească.

4. Rigiditate

Un alt semn timpuriu al RA este rigiditatea articulațiilor. Rigiditatea poate apărea într -una sau două articulații mici, adesea în degete. Poate veni încet, dar poate dura câteva zile.

Pe lângă rigiditatea care afectează articulațiile specifice, un sentiment general de rigiditate în corp poate fi un semn timpuriu al Ra.

Acest tip de rigiditate afectează de obicei o persoană după ce a fost încă de mult timp. Acest simptom este cauza rigidității dimineții, o plângere caracteristică a pacienților cu RA.

5. Tenderness articulație

Tenderența articulațiilor care afectează mâinile și picioarele este un semn tipic timpuriu de ra.

În mâini, articulația din mijloc și la baza degetelor poate simți Licitație atunci când este apăsată sau în timpul mișcării.

În picioare, articulațiile de la baza degetelor pot fi fragede. Această durere poate determina oamenii să se plimbe pe călcâie sau să -și ridice degetele de la picioare în timp ce merg.

6. Durere articulară

Durerea articulară la degete, încheieturi și picioare este un semn de RA. Inflamația face ca mucoasa articulației să fie mai groasă și, de asemenea, provoacă producerea de lichid de articulație suplimentar.

Ambii factori pun presiune asupra capsulei care înconjoară articulația și irită terminațiile nervoase pe care le conține, provocând durere.

7. LUNINAREA ÎNCĂRCĂRII

articulații care arată umflate în mâini și picioare este un semn tipic de RA. Umflarea comună tinde să fie mai evidentă pe măsură ce RA progresează, dar umflarea subtilă poate fi un semn timpuriu.

8. Roșeața articulară

Inflamația în articulații le poate oferi un aspect roșu. Decolorarea pielii în jurul articulațiilor din mâini și picioare este un semn al RA.

roșeața apare deoarece inflamația face ca vasele de sânge din pielea din jur să se lărgească. Vasele mai largi permit să curgă mai mult sânge în această zonă, oferind pielii un aspect roșu.

9. Căldura articulațiilor

Căldura articulară este cauzată de inflamație și poate fi prezentă înainte de a avea loc roșeață sau umflare. Acesta poate fi un semn timpuriu al Ra.

10. Amorțirea și furnicăturile

amorțeală și furnicături care afectează mâinile și picioarele pot fi un semn timpuriu al RA. Aceste simptome sunt cauzate de inflamație în articulațiile care pot provoca compresia nervilor, ceea ce duce la pierderea senzației.

11. Scăderea gamei de mișcare

În primele etape ale RA, o persoană poate observa că are probleme cu îndoirea încheieturii înainte și înapoi.

Pe măsură ce boala progresează, deteriorarea articulațiilor poate afecta ligamentele și tendoanele, ceea ce face greu să le îndoaie și să le îndrepte.

12. Articulațiile afectate de ambele părți

Este frecvent ca persoanele afectate de RA să experimenteze simptome în aceleași articulații de pe ambele părți ale corpului. Deși această simetrie este tipică, nu este cazul tuturor celor cu afecțiune.

Ce este artrita reumatoidă?

RA rezultă dintr -o problemă cu sistemul imunitar. Când sistemul imunitar al unei persoane este sănătos, ajută la combaterea infecției. La persoanele cu RA, sistemul imunitar atacă greșit celulele din căptușeala articulației lor, ceea ce duce la inflamația articulațiilor, făcându -le umflate, rigide și dureroase.

persoanele care au RA vor avea anumite perioade În cazul în care nu se confruntă cu simptome și alte momente în care simptomele se ridică.

În prezent, nu există leac pentru RA, dar un tratament adecvat și un exercițiu moderat pot ajuta la reducerea rafalelor. Dacă RA este lăsată netratată, articulațiile, cartilajul și oasele din zonele afectate pot fi deteriorate.

complicații

Dacă sunt lăsate netratate, RA poate alkotox farmacii deteriora articulațiile, cartilajul din jur și oasele din apropiere, ceea ce duce la deformări articulare.

RA netratat poate, de asemenea Conduceți la creșterea bulgării ferme pe sau în apropierea articulațiilor numite noduli reumatoizi. Acești noduli sunt o caracteristică vizuală pe care oamenii o asociază adesea cu condiția.

În plus față de deformări articulare și noduli reumatoizi, RA poate duce și la:

  • Sindromul tunelului carpian
  • Inflamarea în alte zone ale corpului, inclusiv ochii, inima și plămânii
  • Risc mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral

Factorii de risc

Medicii nu știu ce declanșează sistemul imunitar pentru a ataca articulațiile din corpurile persoanelor cu Ra.

Cu toate acestea, există unii factori pe care cercetătorii le știu pentru a crește riscul de a fi afectați Cu afecțiunea:

  • Sex: Femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta RA decât bărbații. Un studiu din 2011 a găsit 1 din 12 femei, iar 1 din 20 de bărbați se dezvoltă RA în viața lor.
  • Fumatul: Conform unui studiu din 2009, există dovezi puternice că fumatul crește riscul de a dezvolta RA și face ca face progresează mai repede.
  • Fiind supraponderal: un studiu din 2016 a găsit o legătură între obezitate și un risc ușor crescut de a dezvolta Ra.

Există, de asemenea, câțiva factori pe care cercetătorii au descoperit că scade riscul de RA. Acestea includ:

  • Consumul moderat de alcool: Un studiu din 2012 a constatat că consumul moderat de alcool a fost legat de un risc redus de ra.
  • alăptare: conform acestui studiu din 2014 , femeile care alăptează au un risc redus de a dezvolta Ra a se vedea un medic. Un medic poate ajuta la diagnosticarea afecțiunii și poate recomanda un tratament adecvat.

    Diagnosticul precoce și tratamentul artritei reumatoide reduc probabilitatea de a experimenta complicații din afecțiune.

    Citiți articolul în spaniolă.

  • Dureri corporale
  • Artrita reumatoidă
  • seniori/îmbătrânire